Catalunya, un país ple de parcs naturals

Catalunya és parada obligada per als amants de la natura. Als parcs naturals catalans hi ha mamífers, rèptils, amfibis, insectes i molta altra fauna i flora per conèixer i estudiar. I és que a Catalunya hi ha 18 parcs naturals, entre els quals hi ha l’únic Parc Nacional de Catalunya, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Catalunya és parada obligada per als amants de la natura. Als parcs naturals catalans hi ha mamífers, rèptils, amfibis, insectes i molta altra fauna i flora per conèixer i estudiar. I és que a Catalunya hi ha 18 parcs naturals, entre els quals hi ha l'únic Parc Nacional de Catalunya, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, que compta amb rica flora i fauna, gairebé 200 estanys i unes cingleres imponents.

Cada parc natural del país té un encant especial. El de l'Alt Pirineu és el més gran de Catalunya i està ple d'espècies amenaçades; el del Cadí-Moixeró té una enorme biodiversitat; al del Cap de Creus hi trobem els penya-segats més impressionants del país; Collserola és el parc natural més a prop de Barcelona; el dels Ports és feréstec, hàbitat de la cabra salvatge; al del Montgrí, illes Medes i Baix Ter hi ha un dels fons marins més impressionants; a l'Albera hi conviuen vegetacions ben diferents; el massís del Pedraforca és la muntanya emblemàtica dels excursionistes; el del Montseny és reserva de la biosfera; Montserrat és tot un símbol; al bosc de Poblet hi ha l'única comunitat de roure reboll de tot Catalunya; a Sant Llorenç del Munt i l'Obac hi ha un paisatge únic de cingles i monòlits de conglomerat rogenc; a la serra de Montsant hi trobem barrancs i cingleres i a la zona volcànica de la Garrotxa, amb la quarantena de cons volcànics, hi ha el millor exponent volcànic de la Península Ibèrica.

Ocell a la vista!
Si el que t'agrada són els ocells, tens infinitat d'opcions per estudiar-los o només contemplar-los.

Sense anar més lluny, tres dels espais més importants de tot Europa per practicar-hi l'ornitologia són aquí, a Catalunya, i disposen de tot el que cal per observar els ocells: miradors, aguaits... Es tracta del Delta de l'Ebre, els Espais Naturals del Delta del Llobregat i els Aiguamolls de l'Empordà. Com que són a la costa, tots tres són punts d'aturada en les rutes migratòries de les aus, i això fa que se n'hi puguin veure moltes espècies. 

Si mirar els ocells t'agrada però el que  t'interessa és estudiar l'avifauna a fons, has de saber que aquests tres parcs organitzen de manera periòdica activitats dedicades a la divulgació, com el Dia Mundial dels Ocells.
QUÈ HI HA AL VOLTANT?
Catalunya, un país ple de parcs naturals
  • Catalunya, un país ple de parcs naturals

  • Catalunya, un país ple de parcs naturals
  • Catalunya, un país ple de parcs naturals

També et pot interessar
Grand Tour de Catalunya
Grand Tour de Catalunya