INICI

Catalunya sobre vies

Reservar

Des de mitjans del segle XIX, l'estil de vida a Catalunya va canviar per sempre amb l'arribada del ferrocarril. Aquest nou mitjà de transport, que comença amb la inauguració de la línia Barcelona-Mataró, no només va generar un impacte a la societat, sinó també al paisatge català.

Avui, el ferrocarril és un element de connexió amb la història, el patrimoni i el paisatge de Catalunya a través dels seus circuits turístics, museus o parcs.

T'esperem a la propera parada en aquest viatge sobre les vies de Catalunya.

Grand Tour de Catalunya
Grand Tour de Catalunya

Els ferrocarrils ens acosten i guien a través de grans rutes per tota Catalunya, pujant muntanyes, connectant ciutats o apropant-nos a una part de la nostra història..

Funiculars i cremalleres
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
El funicular i el monestir. (© FGC)
Funicular de la Santa Cova
El monestir de Montserrat i el camí de la cova, o capella troglodítica, s'uneixen amb el funicular de la Santa Cova. A l'estació inferior hi ha una exposició dedicada als funiculars.
Pujant cap a Sant Joan. (© FGC)
Funicular de Sant Joan
A 1000 metres d'alçada, tenim vistes impresionants de Montserrat. També és possible visitar el Centre d'Interpretació del Geoparc de la Catalunya Central per conèixer la història de la muntanya, les característiques climàtiques, i la fauna i flora.
La cabina II del funicular de Gelida a l’estació inferior (© Natàlia Pintado)
Funicular de Gelida
Inaugurat al 1924, el funicular ofereix des de l'estació superior una gran panoràmica de la plana del Penedès i Montserrat. Tambié compta amb un centre d'interpretació.
<p>Barcelona. El telefèric per damunt de la ciutat</p>       (© TMB)
Telefèric de Montjuïc
Telefèric que et permet pujar fins la muntanya de Montjuïc i gaudir de les vistes panoràmiques per sobre de Barcelona.
Vista panoràmica del recorregut del tren cremallera abans d’arribar a la Vall de Núria. Imatge d’estiu. (© FGC)
Cremallera de Núria
El cremallera de Núria és l'únic mitjà terrestre per accedir a la vall, a part de caminant. Des de la seva sortida de Ribes de Freser, compta amb una vista privilegiada del recorregut.
El tren al pont sobre el Llobregat amb Montserrat al fons. (© FGC)
Cremallera de Montserrat
El cremallera de Montserrat és un dels trens més emblemàtics de Catalunya i un dels mitjans més directes per ascendir fins al monestir de Montserrat. El viatge dura uns quinze minuts des del municipi de Monsitrol i ofereix combinacions de bitllets.
Telefèrics i telecabines
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
L’aeri i el monestir de Montserrat vistos des de l’estació inferior. (© Aeri de Montserrat)
Aeri de Montserrat
És el funicular aeri que permet arribar fins a Montserrat en pocs minuts, ja que realitza el recorregut de 1.350 metres a una velocitat de cinc metres per segon. Durant el trajecte, es gaudeix d'unes meravelloses vistes de la muntanya.
La cabina 2 de l’aeri sobre el port de Barcelona amb la torre de Jaume I i Montjuïc al fons. (© Tebarsa)
Telefèric del Port de Barcelona
Des de Miramar fins a la Barceloneta, el telefèric del port de Barcelona puja per Montjuïc oferint unes vistes magnífiques del moll i la ciutat.
Telefèric de Sallente-Estany Gento. (© Ajuntament de la Torre de Cabdella)
Telefèric de la Vall Fosca
Telefèric que puja fins als 2200 metres, oferint unes grans vistes i accès a l'estany Gento, així com a d'altres llacs i nombroses rutes.
Museus i exposicions
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Una forma diferent de veure el món del ferrocarril i descobrir la història, els secrets i les anècdotes que n'han marcat el pas per alguns dels llocs més característics de Catalunya.
Centre d’interpretació del ferrocarril – Estació del Vapor. (© Estació del vapor Martorell)
Centre d'interpretació del ferrocarril. Estació del Vapor
Espai didàctic en el qual els nens descobreixen la història i l'evolució del ferrocarril per incentivar l'ús correcte del transport públic en general.
Màgic Món del Tren. (© Guillem Arumí)
Màgic Món del Tren
El Màgic Món del Tren és una instal·lació dedicada al col·leccionisme i el modelisme que dóna a conèixer el món del tren en miniatura. Mostra una col·lecció de 750 locomotores i 3.500 vagons, objectes relacionats amb el ferrocarril i diorames.
Centre d’interpretació del ferrocarril – Estació del Vapor. (© Estació del vapor Martorell)
Centre d'interpretació del ferrocarril. Estació del Vapor
Espai didàctic en el qual els nens descobreixen la història i l'evolució del ferrocarril per incentivar l'ús correcte del transport públic en general.
Mina de Petroli de Riutort - Guardiola de Berguedà (© Albert Miró - Diputació de Barcelona)
L'Estació de Guardiola de Berguedà - Exposició 150 anys de Ferrocarril
L'edifici centenari de l'Estació de Guardiola de Berguedà s'ha reconvertit en un centre d'interpretació que recull la història del ferrocarril a Catalunya i, molt especialment, la vinculació del tren amb el municipi. També acull exposicions temporals.
Museu del Ferrocarril de Catalunya. (© Museu Rotonda de locomotores)
Museu del Ferrocarril
El museu es troba situat en un històric dipòsit de locomotores de vapor que acull un valuós fons de vehicles i d'elements ferroviaris de totes les èpoques. En les seves edificacions de modernisme industrial català destaca una important col·lecció de vint-i-cinc locomotores de vapor.
Màgic Món del Tren. (© Guillem Arumí)
Màgic Món del Tren
El Màgic Món del Tren és una instal·lació dedicada al col·leccionisme i el modelisme que dóna a conèixer el món del tren en miniatura. Mostra una col·lecció de 750 locomotores i 3.500 vagons, objectes relacionats amb el ferrocarril i diorames.
Museu del Ferrocarril, a Móra la Nova. (© JosepMiquel)
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
A través d'objectes, fotografies, plànols i un audiovisual, aquest museu revisa la història del ferrocarril dintre d'un edifici erigit el 1928 i dedicat al control de la circulació de trens.
Museu del tren miniatura «Railhome BCN» (© Josep M. Garí)
Museu del tren en miniatura. Rail Home BCN
Rail Home és un museu dedicat al món dels trens creat pel col·leccionista Antoni Rabell. S'hi pot visitar una gran maqueta, a l'estil de les centreeuropees, així com una destacable col·lecció d'articles relacionats amb el món ferroviari.
Circuits de modelisme tripulat
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Podreu observar el ferrocarril des d'una altra perspectiva, mitjançant maquetes i recreacions dels grans trens a escala que et portaran a fer un passeig per bonics parcs mentre n'aprens alguns secrets.
Entrant a l’embassament de Terradets. (© FGC)
Tren dels Llacs
El Tren dels Llacs passa per les Terres de Lleida i va fins als llacs del Prepirineu, travessant el Segrià, la Noguera, el Montsec i el Pallars Jussà. El recorregut, fet amb un tren històric, està orientat al turisme familiar.
El tramvia Blau estacionat a l’inici del recorregut. (© TMB)
Tramvia Blau
Inaugurat al 1901, el Tramvia Blau és l'únic supervivent de l'antiga línia de tramvies de Barcelona i dona accés al Tibidabo per un dels recurreguts més naturals.
Els ciclorails. (© Ecorail)
Ecorail del Cardener
L'Ecorail del Cardener és una idea original que permet recuperar les antigues vies del tren per fer turisme en ciclorail o en un petit tren per gaudir d'un interessant entorn natural i de diversos punts històrics.
Catalunya en Miniatura. (© Cat miniatura)
Catalunya en Miniatura
Catalunya en miniatura és el parc de maquetes més extens d'Europa i un dels més grans del món. Compta amb 147 maquetes d'edificis de tot Catalunya, a més dels edificis projectats per Gaudí fora del territori català.
El Tren de l’Oreneta. (© Tren parc Oreneta)
Tren del parc de l'Oreneta
El Tren del Parc de l'Oreneta ofereix un recorregut a través del parc del Castell de l'Oreneta amb un tren fet a escala. L'itinerari recorda a un clàssic viatge per un carrilet de muntanya, a causa dels accidents naturals i desnivells del terreny.
Tren de la Vall d’Aro. (© Castell d'Aro)
Trenet de la Vall d'Aro
El circuit de tren a escala al parc de l'estació de l'antic ferrocarril de Girona.
Estacions
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Les estacions poden ser més que un lloc de pas: alça la vista i gaudeix d'algunes de les construccions més emblemàtiques que ens ofereixen els ferrocarrils.
Passatgers pujant a un tren en una andana de l'estació de França. L’edifici és un dels exponents més importants de l’ arquitectura de ferro modernista a Barcelona, també destaca el seu vestíbul noucentista amb tres grans cúpules.  (© Lluís Carro)
Barcelona-Estació de França
L'estació de França, originària de 1929, es el punt de partida de totes les línies que surten de Barcelona amb destinacions internacionals.
Municipi de Portbou, situat en un territori molt accidentat. Destaca l'estació de ferrocarril, un majestuós edifici que data de l’any 1929 i que va anar a càrrec dels tallers de Joan Torras i Guardiola. Des del 1878 Portbou tenia una estació que connectava Catalunya i França, però va quedar petita. (© Nano Cañas)
Portbou
Situada a la frontera amb França, l'estació de Portbou és una joia arquitectònica de principis del segle XX, a la vegada que fa d'enllaç entre els amples de via espanyol i europeu.
Propostes
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
L'excusa perfecta per deixar el cotxe a casa i apropar-se al punt de partida de cada ruta, amb la bicicleta o unes bones sabates, i començar a viure una gran experiència de la manera més tranquil·la.
Cràter del volcà Montsacopa al parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa. Al fons l'església de Sant Francesc d'Assis i del Sant Crist.  (© José Luis Rodríguez)
Vies Verdes: Ruta del Carrilet I. Olot-Girona
El recorregut de l'antic tren de via estreta, o carrilet, que unia Olot amb Girona ha estat remodelat i adaptat per a l'ús cicloturista. Fins i tot les vies van ser substituïdes per una superfície de terra compactada.
Santuari marià de Falgars (segle XVII), a la serra del Catllaràs i amb el massís del Pedraforca al fons, al municipi de la Pobla de Lillet. (© José Luis Rodríguez)
Ruta de l'Ermità
La Ruta de l'Ermità permet descobrir en profunditat el Parc Natural del Cadí-Moixeró, així com la història i la cultura dels onze municipis pels quals transcorre. Les tres rutes que ha dissenyat l'associació Amics de la Ruta de l'Ermità permeten fer el trajecte a peu, en bicicleta o a cavall.
Riu Fluvià al seu pas per Crespià.  (© Turismo Verde S.L.)
Les Vies Verdes, rere l'empremta del tren
Les vies verdes són antigues infraestructures ferroviàries que actualment es troben en desús i s'han reconvertit en itineraris cicloturistes i senderistes.
OnEx. Barcelona, Gelida
Paraules ClauParaules Clau
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
#
Hotel Estacio De Benifallet
Benifallet / Terres de l'Ebre
CarreteraC12-KM 39 CAMI VIES VERDES39Benifallet43512
Un antiga estació de ferrocarril totalment restaurada acull l'Antiga Estació de Benifallet, un senzill allotjament que disposa d'alberg, pensió i zona d'acampada. Compta amb un restaurant de cuina tradicional catalana i un jardí amb zona chill-out.
Vilar Rural d'ArnesVilar Rural d'Arnes
Vilar Rural d'Arnes
Arnes / Terres de l'Ebre
Allotjament de turisme rural situat al costat del Parc Natural dels Ports que disposa de confortables i modernes habitacions amb totes les comoditats, així com de piscina i bañera d'hidromassatge.
Antiga Estació de BenifalletAntiga Estació de Benifallet
Antiga Estació de Benifallet
Benifallet / Terres de l'Ebre
CarreteraC-12 Antiga Estació de RENFEkm 39Benifallet43512
L'antiga estació de tren de Benifallet és avui un alberg de 18 places, amb una zona exterior de 6.000 metres quadrats, on hi ha aparcament, zona d'acampada, àrees arbrades i zona de jocs.
El Galliner
Sant Joan de les Abadesses / Pirineus
DisseminatEl Reixacs/nSant Joan de les Abadesses17860
Allotjament rural ubicat a Sant Joan de les Abadesses que es caracteritza per una decoració de sanefes centenàries i colors vius. Entre els seus equipaments destaquen una sala de jocs, un cinema, un piano i una piscina.
El JanpereEl Janpere
El Janpere
Sant Joan de les Abadesses / Pirineus
DisseminatJanperes/nSant Joan de les Abadesses17860
Establiment rural que ofereix quatre apartaments amb cuina en una finca que disposa d’equipament esportiu, piscina i zones amb barbacoes.
Estació de Cellers
Torà / Terres de Lleida
Refugi guardat de 38 places situat a la zona del Montsec, al Pallars Jussà. Està ubicat en una antiga estació de tren i té servei de bar i menjars.
Hostal La Plaça
Vilanova i la Geltrú / Costa Barcelona
CarrerPla Lladoners10Vilanova i la Geltrú08800
La Treva és un hostal de Vilanova i la Geltrú amb una llarga tradició hotelera que ofereix una estada agradable. Disposa d'habitacions ben equipades a l'antic recinte emmurallat de la ciutat.
La Caseta dels Prats
Capolat / Pirineus
CarrerLa Mezquitas/nCapolat08617
Allotjament rural situat en una acollidora casa de pedra envoltada de boscos i prats amb vaques. És un bon lloc per practicar esports d'aventura o senderisme i, a la tardor, sortir a caçar bolets.
Parada Puigcerdà
Puigcerdà / Pirineus
Hotel singular i amb encant integrat a l'estació de ferrocarril de Puigcerdà, on actualment només paren cinc combois al dia. Ha estat completament reformada per garantir la màxima comoditat i confort.
Serrat de la Teia-La CabanyaSerrat de la Teia-La Cabanya
Serrat de la Teia-La Cabanya
Sant Joan de les Abadesses / Pirineus
DisseminatSerrat de la Teias/nSant Joan de les Abadesses17860
Ubicada en una cabanya adossada a una casa de pagès del segle XVI, aquest establiment rural ofereix allotjament en una finca amb restaurant, barbacoa i animals de granja.
Serrat de la Teia-La CasaSerrat de la Teia-La Casa
Serrat de la Teia-La Casa
Sant Joan de les Abadesses / Pirineus
DisseminatSerrat de la Teias/nSant Joan de les Abadesses17860
Ubicada en una casa de pagès del segle XVI, aquest establiment rural ofereix allotjament en una finca amb restaurant, barbacoa i animals de granja.
OnEx. Barcelona, Gelida
Paraules ClauParaules Clau
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
#
Caves únicsCaves únics
Caves únics
Sant Sadurní d'Anoia / Costa Barcelona
CarrerJoan Sala2Sant Sadurní d'Anoia08770
Visita guiada organitzada per Freixenet que descobrir conèixer les varietats i característiques úniques dels seus vins i caves, així com la seva història i alguns dels racons de la finca. Inclou un tast de caves.
El Cinquè Llac: ruta de senderisme pel Pre-PirineuEl Cinquè Llac: ruta de senderisme pel Pre-Pirineu
El Cinquè Llac: ruta de senderisme pel Pre-Pirineu
Pobla de Segur, la / Pirineus
   
#25500 s/nPobla de Segur, la
Descobreix el màgic llac de Montcortés, fent senderisme a les portes del Pirineu
Ruta guiada en bicicleta entre vinyesRuta guiada en bicicleta entre vinyes
Ruta guiada en bicicleta entre vinyes
Subirats / Costa Barcelona
#Estació de tren Lavern-Subiratss/nSubirats08739
Empresa de lloguer de bicicletes, elèctriques i convencionals, que ofereix informació i rutes guiades en bicicleta entre vinyes tant per a grups com per a individuals. Inclouen la visita a algún dels cellers de la comarca i tast de vins, entre d'altres.
Tren dels Llacs. Pallars nostàlgicTren dels Llacs. Pallars nostàlgic
Tren dels Llacs. Pallars nostàlgic
Talarn / Pirineus
AvingudaSant Miquel del Pui43Pobla de Segur, la25500
Cap de setmana per reviure el passat històric del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, al cor dels Pirineus catalans, guiats pel Tren dels Llacs. Inclou l'estada, els àpats i diverses activitats per la regió pirinenca.
Tren dels Llacs. Parada i fondaTren dels Llacs. Parada i fonda
Tren dels Llacs. Parada i fonda
Pobla de Segur, la, Salàs de Pallars / Pirineus
AvingudaSant Miquel del Pui43Pobla de Segur, la25500
Recorregut en tren històric des de Lleida fins a La Pobla de Segur, vorejant els embassaments de Sant Llorenç de Montgai, Camarasa, Terradets i Sant Antoni, amb estada de cap de setmana a la localitat pirinenca.
Tren dels Llacs. Visita a les Botigues MuseuTren dels Llacs. Visita a les Botigues Museu
Tren dels Llacs. Visita a les Botigues Museu
Salàs de Pallars / Pirineus
AvingudaSant Miquel del Pui43Pobla de Segur, la25500
Completa un viatge amb el Tren dels Llacs, envoltat dels paisatges pirinencs, amb la visita de les Botigues Museu de Salàs de Pallars, un viatge en el temps per recórrer les botigues d'"ultramarinos" i l'època colonial del Pallars.
Tren dels Llacs. Visita del conjunt modernista de la Pobla de SegurTren dels Llacs. Visita del conjunt modernista de la Pobla de Segur
Tren dels Llacs. Visita del conjunt modernista de la Pobla de Segur
Pobla de Segur, la / Pirineus
Descobreix una de les principals mostres del modernisme català a Ponent tot pujant al Tren dels Llacs fins a la Pobla de Segur. Una proposta per conèixer els edificis i les obres modernistes que s'amaguen a les portes dels Pirineus.
Vall Fosca i el Tren dels LlacsVall Fosca i el Tren dels Llacs
Vall Fosca i el Tren dels Llacs
Pobla de Segur, la, Torre de Capdella, la / Pirineus
AvingudaSant Miquel del Pui43Pobla de Segur, la25500
Excursió d'un dia amb el Tren dels Llacs per descobrir la Vall Fosca i la central hidroelèctrica. Es tracta d'un indret que conserva l'encant de la muntanya, amb pobles encantadors, rierols i prats verds.
Vinyes i petits camins del PenedèsVinyes i petits camins del Penedès
Vinyes i petits camins del Penedès
Vilafranca del Penedès / Costa Barcelona
Carrerde Montserrat22Vilafranca del Penedès
Penedès Ecotours proposa una ruta en bicicleta entre les vinyes del Penedès per descobrir tots els secrets de l'elaboració del cava i del vi. El recorregut inclou una visita a un celler familiar amb cata de caves i vins ecològics.
Visita Puig i Cadafalch a CodorníuVisita Puig i Cadafalch a Codorníu
Visita Puig i Cadafalch a Codorníu
Sant Sadurní d'Anoia / Costa Barcelona
AvingudaJaume Codorníus/nSant Sadurní d'Anoia08770
Codorníu organitza una visita especial que se centra en l'obra de Puig i Cadafalch a les caves i mostra alguns documents inèdits del creador per conmemorar l'aniversari del naixement de l'arquitecte.
Arquitectura i Paisatge de la Garrotxa i PalamósArquitectura i Paisatge de la Garrotxa i Palamós
Arquitectura i Paisatge de la Garrotxa i Palamós
Palamós / Costa Brava
   
Zona..Palamós
Escapada de dos dies amb un arquitecte per Olot i Palamós
Codorníu - enoturisme a les cavesCodorníu - enoturisme a les caves
Codorníu - enoturisme a les caves
Sant Sadurní d'Anoia / Costa Barcelona
   
AvingudaJaume de Codorniu.Sant Sadurní d'Anoia
Codorníu, marca de cava de fama mundial i celler mostra del Modernisme català
Encants de Sitges, Rom Bacardí i Caves FreixenetEncants de Sitges, Rom Bacardí i Caves Freixenet
Encants de Sitges, Rom Bacardí i Caves Freixenet
Sant Sadurní d'Osormort, Sitges / Paisatges Barcelona
   
CarrerBalmes5Barcelona
Una visita a les caves Freixenet, un tour per Sitges i un Cóctail Show i mojito en la Casa Bacardí
La Via Verda i les estacions del canviLa Via Verda i les estacions del canvi
La Via Verda i les estacions del canvi
Barcelona / Barcelona
CarrerLegalitat8LocalBarcelona
Troba la inspiració en territoris declarats Reserva de la Biosfera!
Pirineus i la Vall de Núria des de BarcelonaPirineus i la Vall de Núria des de Barcelona
Pirineus i la Vall de Núria des de Barcelona
Queralbs / Pirineus
   
PlaçaCatalunya14Barcelona
Descobreix un paratge d'una riquesa natural i paisatgística única
OnEx. Barcelona, Gelida
Paraules ClauParaules Clau
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
#
Festa del JoguetFesta del Joguet
Festa del Joguet
Figueres / Costa Brava
Nova edició d'aquesta trobada de joguets de col·lecció que aplega expositors de diversos països. Una jornada de compra, venda i intercanvi d'objectes únics i exclusius de diferents èpoques, que vol promoure la il·lusió per conservar peces antigues.
Fira del VaporFira del Vapor
Fira del Vapor
Sant Vicenç de Castellet / Paisatges Barcelona
Plaçade l'Ajuntament10Sant Vicenç de Castellet08295
Inspirant-se en l'arribada del ferrocarril i l'inici de la industrialització al municipi, els carrers i veïns s'engalanaran d'època per com era la vida a la població a través dels diferents escenaris que s'hi representaran.
OnEx. Barcelona, Gelida
Paraules ClauParaules Clau
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
#
Amfivia Outdoor Events ManagementAmfivia Outdoor Events Management
Amfivia Outdoor Events Management
Barcelona / Barcelona
CarrerLegalitat8Barcelona08024
Empresa especialitzada en el disseny i producció d'esdeveniments per a grups basats en les experiències i orientats cap al desenvolupament, la cohesió i la diversió de persones, equips i organitzacions.
BikemotionsBikemotions
Bikemotions
Sant Sadurní d'Anoia, Subirats / Costa Barcelona
#Estació de tren de Lavern-Subiratss/nSubirats08739
Bikemotions organitza rutes i tallers relacionats amb la viticultura i l'oleïcultura per fer en bicicleta o a peu. A més, ofereix un servei de lloguer de bicicletes convencionals i elèctriques.
Born Bike Tours BarcelonaBorn Bike Tours Barcelona
Born Bike Tours Barcelona
Barcelona / Barcelona
Per gaudir de Barcelona, Bornbike ofereix diferents tours guiats amb bicicleta. Recorreguts per descobrir el Gòtic i el Modernisme, la franja marítima, Montjuïc o la ciutat medieval.
Camí de Sant JaumeCamí de Sant Jaume
Camí de Sant Jaume
Artés, Bruc, el, Calders, Castellgalí, Castellolí, Estany, l', Igualada, Jorba, Manresa, Masies de Roda, les, Monistrol de Montserrat, Montmaneu, Roda de Ter, Sant Fruitós de Bages, Esquirol, l', Veciana, Vic, Amer, Bàscara, Borrassà, Cervià de Ter, Figueres, Girona, Jonquera, la, Olot, Peralada, Port de la Selva, el, Salt, Sant Feliu de Pallerols, Santa Llogaia d'Àlguema, Cellera de Ter, la, Vall d'en Bas, la, Vilabertran, Vilajuïga, Alcarràs, Anglesola, Bell-lloc d'Urgell, Castellnou de Seana, Cervera, Ivars d'Urgell, Lleida, Mollerussa, Palau d'Anglesola, el, Tàrrega, Vilagrassa, Vila-sana, Ribera d'Ondara / Terres de Lleida
Passeigde Gràcia105Barcelona08008
El tram català del Camí de Sant Jaume s'inicia al Cap de Creus (Costa Brava) i finalitza a Alcarràs (Terres de Lleida), entrant després a terres aragoneses. Alguns dels punts d'interès són el Monestir de Sant Pere de Rodes o Montserrat.
Catalunya en MiniaturaCatalunya en Miniatura
Catalunya en Miniatura
Torrelles de Llobregat / Costa Barcelona
#Can Balasch de Baixs/nTorrelles de Llobregat08629
Catalunya en miniatura és el parc de maquetes més extens d'Europa i un dels més grans del món. Compta amb 147 maquetes d'edificis de tot Catalunya, a més dels edificis projectats per Gaudí fora del territori català.
Caves únicsCaves únics
Caves únics
Sant Sadurní d'Anoia / Costa Barcelona
CarrerJoan Sala2Sant Sadurní d'Anoia08770
Visita guiada organitzada per Freixenet que descobrir conèixer les varietats i característiques úniques dels seus vins i caves, així com la seva història i alguns dels racons de la finca. Inclou un tast de caves.
CodorniuCodorniu
Codorniu
Sant Sadurní d'Anoia / Costa Barcelona
AvingudaJaume Codornius/nSant Sadurní d'Anoia08770
Les caves Codorníu són segurament les més conegudes i visitades de Catalunya. No només pel fet històric d'haver estat la primera empresa a elaborar cava a casa nostra, de la mà del pioner Josep Raventós i Fatjó el 1872, sinó per la pròpia arquitectura de l'edifici, una espectacular obra modernista construïda per Josep Puig i Cadafalch entre el 1895 i el 1915 i declarada amb posterioritat monument historicoartístic.
Drac ActiuDrac Actiu
Drac Actiu
Espluga de Francolí, l' / Costa Daurada
Partidade Dalts/nEspluga de Francolí, l'43440
Drac Actiu SL ofereix diverses activitats esportives i a la natura que combinen esport, lleure, salut i cultura. Tots els programes estan dirigits per un equip de professionals.
El Brogit ViatgesEl Brogit Viatges
El Brogit Viatges
Reus / Costa Daurada
CarrerMartí Folguera (Xalets Quintana)11Reus43203
El Brogit és una nova manera d'entendre el turisme, ja que ofereixen la possibilitat de planificar, un mateix, les seves pròpies vacances, però amb l'ajuda de guies experimentats que coneixen la zona i ofereixen experiències úniques i diverses als seus clients.
El Cinquè Llac: ruta de senderisme pel Pre-PirineuEl Cinquè Llac: ruta de senderisme pel Pre-Pirineu
El Cinquè Llac: ruta de senderisme pel Pre-Pirineu
Pobla de Segur, la / Pirineus
   
#25500 s/nPobla de Segur, la
Descobreix el màgic llac de Montcortés, fent senderisme a les portes del Pirineu
Estela Travel and ToursEstela Travel and Tours
Estela Travel and Tours
Barcelona / Barcelona
CarrerBuenaventura Muñoz15Ent4Barcelona08018
Aquesta agència de viatges, que pertany al grup Estela Shipping, ofereix el servei de trasllat de viatgers des de l'estació de ferrocarrils de Sants fins a la terminal de creuers.
Ferrocarrils de la Generalitat de CatalunyaFerrocarrils de la Generalitat de Catalunya
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
Barcelona / Barcelona
PlaçaCardenal Sentmenat4Barcelona08017
Empresa pública de transport de viatgers i de mercaderies en ferrocarril que gestiona a tota Catalunya una gran xarxa de trens, trens turístics, cremalleres, funiculars, etc.
Hotel Estacio De Benifallet
Benifallet / Terres de l'Ebre
CarreteraC12-KM 39 CAMI VIES VERDES39Benifallet43512
Un antiga estació de ferrocarril totalment restaurada acull l'Antiga Estació de Benifallet, un senzill allotjament que disposa d'alberg, pensió i zona d'acampada. Compta amb un restaurant de cuina tradicional catalana i un jardí amb zona chill-out.
Lava ParcLava Parc
Lava Parc
Santa Pau / Pirineus
Carreterad'Olot a Santa Paukm 7Santa Pau17811
Lava Parc ofereix diferents rutes per explorar la Zona Volcànica de la Garrotxa i la Fageda d'en Jordà: amb carruatge, segway, bicicleta, carrilet, vehicles 4x4 o a cavall.
Museu de les Mines de CercsMuseu de les Mines de Cercs
Museu de les Mines de Cercs
Berga, Cercs / Pirineus
PlaçaSant Romàs/nCercs08698
Museu dedicat a la història de les colònies mineres. Al llarg de la visita es mostren les característiques i els usos del carbó, així com la vida quotidiana de la colònia. Un dels grans al·licients és la visita a una galeria situada a 500 metres de profunditat.